Мартини
с предразсъдъци

Светът на Джо Маккена в 13 разказа
Всички знаем, че има мъжки стратегии. А също така и женски. Е, женските не винаги са точно стратегии, по-скоро са синдроми, но и при мъжете нещата не са много ясни. И едните, и другите обаче търсят възможности. Някои разчитат на късмета, други прибягват до черна магия, а трети изобщо не търсят. Те ги създават!
Но според автора на „Мартини с предразсъдъци”, в този объркан свят, така подчинен на суетата, нарцисизма и егото, не е лесно да се прецени кой е успял и кой не. Дори и да е постигнал целите си. И независимо дали работим в луксозен офис на 53-ия етаж, дали сме бармани, модни дизайнери, или пък сме станали членове на религиозна секта, добре е да осъзнаем едно: не трябва да се смеем, плачем или проклинаме, а да разбираме…
Стилът на автора е лек и разказите се четат на един дъх. Джо знае как да ни държи в напрежение и то без ни най-малко да жертва ироничното. Най-ценното в неговите истории обаче, са нещата, за които ни кара да се замислим. Например трябва ли да бъдем обикновени, т.е. да следваме т.нар. традиционно благоразумие? По-скоро не, отговаря ни авторът.
Обикновените хора не стигат до никъде.